Efterårets program


søndag 10/9   Blues Jam
med Martin Blom (Trouble Cats)


lørdag 23/9   Shanna Waterstown (us)

lørdag 14/10   Big Creek Slim Band (dk-fin)

lørdag 28/10   Danish Blues Challenge 2017 (Møblomania Blues Award)
NB! i Kedelhuset!

fredag 3/11   Blues’n Soul Night
Paul Lamb & the Kingsnakes (uk)
Johnny Rawls (us)
& the London Horns (uk)
NB! i Kedelhuset


lørdag 18/11   Trouble Cats
(30 års jubilæum)

lørdag 2/12   Thorbjørn Risager
& The Black Tornado
     

  

Forsalg:
www.silkeborgbilletten.dk
Jysk Musikteater, Papirfabrikken, Silkeborg
Bibliotekerne i Silkeborg Kommune
- alle forsalgspriser er inkl. gebyr

Alle koncerter foregår på
Rampelys, Bindslevsplads 6, Silkeborg
- bortset fra koncerterne 28/10 & 3/11l som foregår i Kedelhuset.

 

TAK til vore sponsorer

b'sharp 20 år 20x20

Søndag den 10. september, kl. 14-17

Åben Blues Jam med Martin Blom Hansen (Trouble Cats)

Døren åbner kl. 13.30
Fri entré

op

  Medstifter af bluesorkestret Trouble Cats som i år kan fejre 30 års jubilæum. Foruden at være guitarist, sangskriver og sanger er Martin også en fremragende foredragsholder, hvor han vil dele ud af sin viden om bluesmusikken denne eftermiddag. En opfordring til alle, såvel musikere som publikum - at møde op til en hyggelig søndag eftermiddag på Rampelys.    
   

 

 

 

   
shanna waterstown 20x20

Lørdag d. 23/9, kl. 21

Shanna Waterstown (US)

Døren åbner kl. 20
Entre: 200 kr.
Forsalg: 175 kr.
Medlemmer 100 kr.

Køb billet her.

op

  Shanna Waterstown stammer fra det sydlige USA. Hun voksede op med gospelmusikken som hun sang i den lokale kirke. Det var i en tid hvor Motown soul og gospel var populær i hjemmet. Inspireret af denne musik skrev hun - og komponerede sange allerede i en alder af kun 12 år.

Hun har turneret flittigt i USA og Europa og store festivaler. Det er dog første gang at hun optræder i Danmark og Silkeborg. Hun har været support og stået på scenen med navne som James Brown, Buddy Guy, Maceo Parker, Louisiana Red og Mud Morganfield m.m.
Hendes første album udgav hun i 2008, "Inside my Blues"/"A Real Woman".
Den har hun selv produceret, indspillet og skrevet sange til.
I øjeblikket er hun i gang med album nr. 2, som hun formentlig har med i bagagen når hun gæster B’Sharp og Rampelys.
Shanna er på vej som en af de yngste sorte blues divaer i vores tid. Lad dig forkæle af en sensuel, powerfuld og autentisk stemme som er.......
Shanna Waterstown!

The Band:
Jay Gogan - guitar
Christophe Gaillot - drums
Jal Hohy - bass
Philippe Ours - keyboard
Gulliver Allwood - saxophone

   
   

 

 

 

   
big creek slim band 20x20

Lørdag d. 14/10 kl. 21

Big Creek Slim Band (dk/fin)

Døren åbnes kl. 20
Entre: 200 kr
Forsalg: 175 kr
Medlemmer: 100 kr

Køb billet her.

Big Creek Slim - guitar & vokal
Peter Nande - harmonica o.a.
Troels Jensen - klaver & guitar
Jaska Prepula - bas
Mikko Peltola - trommer

op

  Big Creek Slim er det største danske - og skandinaviske blues navn i øjeblikket - når det gælder traditionel blues. Mere autentisk kan det ikke blive.

Big Creek Slim aka Marc Rune startede faktisk sin karriere på Rampelys hvor han for snart 10 år siden vandt Møblomania Blues Award og få år efter Danish Blues Challenge. I 2015 blev han kåret til årets danske bluesmusiker og i 2016 fik han prisen "Årets danske pladeudgivelse."
Big Creek Slim gør blueshistorien levende med rå, autentisk og nærværende blues.

Big Creek har en stemme og feelin’ uden lige og spiller lowdown blues inspireret af bl.a. Muddy Waters, Howlin’ Wolf og John Lee Hooker. Når man hører ham synge får man et chok…..det går rent ind – er råt og nærværende – han tryllebinder sit publikum! I løbet af de seneste ti år har han udviklet sin egen stil, der har dybe rødder i den sorte blues.

Utallige rejser med guitaren har bragt ham vidt omkring, og han har boet og rakket rund i Louisiana, Mississippi, Arkansas, Alabama og Tennessee. Han er pt. bosat i Brasilien, hvor han lever af at spille blues. Det halve af tiden turnerer han i Skandinavien og Europa.

Med sig i bandet har han bl.a. den danske blueslegende Troels Jensen og Peter Nande. Desuden kommer fra Finland Jaska Prepula på bas og Mikko Peltola på trommer. De spiller ofte for udsolgte huse og der rådes til at købe sin billet i god tid!

   
   

 

 

 

   
danish blues challenge 2017 20x20

Lørdag d. 28/10 kl. 21

Danish Blues Challenge 2017 (Møblomania Blues Award)

NB! i Kedelhuset, Papirfabrikken 72

Døren åbner kl. 19.30
Entre: 150 kr.
Forsalg: 150 kr.
Medl.: 80 kr.

Køb billet her.

op

Yderligere information kan bl.a. læses på:
www.jyskbluesnet.dk

Jysk Blues Netværk består af:
B’Sharp - Silkeborg,
Crossroads - Vejle
Blueskartellet - Horsens,
Aarhus Bluesforening,
Double Trouble - Fredericia,
Viborg Blues og Musikforening,
Blues Night - Randers,
Musikforeningen t-music - Randers,
Aalborg Blues Forum og
Copenhagen Blues & Roots - Brønshøj.

  Danish Blues Challenge 2017/Møblomania Blues Award (DBC 2017) arrangeres af Jysk Blues Netværk og B’Sharp. Formålet er at gøre dansk blues kendt, også på den internationale scene. Sidste år var der fuld hus, og det forventer arrangørerne også i år. De tre finaledeltagere skal findes henover sommeren og vil blive bekendtgjort derefter.
Vinderen deltager på den 8. European Blues Challenge den 17.-18. marts 2018 i Hell i Norge.

Historik/Møblomania
Jysk Blues Netværk præsenterer i år for syvende gang Danish Blues Challenge og tildeling af Møblomania Blues Award, og fortsætter dermed det flotte talentudviklings-arbejde, der er gået forud og som blev startet af foreningen B’Sharp i Silkeborg med Møblomania Blues Award for ni år siden.
Vinderen af udfordringen modtager en kontant præmie på 5000,- kr, skænket af firmaet Møblomania, samt en kunstgenstand skænket af keramikeren Henriette Duckert begge fra Silkeborg. Hertil kommer præmier fra Bjørnholt Musik til de to øvrige finalister.

Tidligere vindere af Møblomania Blues Award er Live Bleeding Fingers, Big Creek Huggy Bear, Alain Apaloo, Michelle Birkballe.
Fra 2011 med både Danish Blues Challenge og Møblomania Blues Award er det The Blues Express, (2011), Chris Grey & the BlueSpand (2012) Big Creek Slim & The Cockroaches (2013) Bound By Law (2014) Christian Bundgaard (2015) og The Cornfeds (2016) der i april 2017 repræsenterede Danmark ved den 7. European Blues Challenge på hjemmebane i Horsens

European Blues Challenge er tidligere afholdt i Berlin (D) i 2011 og 2012, Toulouse (F) i 2013, Riga (LAT) i 2014, Bruxelles (B) i 2015, Torrita di Siena (I) i 2016 og Horsens (DK) i 2017.

   
             
blues'n soul night 20x20

Fredag den 3/11 kl. 20

BLUES’N SOUL NIGHT
Paul Lamb & the Kingsnakes (uk)
Johnny Rawls (us)
& The Özdemirs (de)
+ the London Horns (uk)
NB! i Kedelhuset

Døren åbner kl. 19
Entre: 295,-
Forsalg: 270,-
Medlemmer: 175,-

Køb billet her

op

 

PAUL LAMB & THE KING SNAKES har vundet alt, hvad der er værd at vinde af priser indenfor bluesverdenen. De har simpelthen brudt det amerikanske monopol i professionel showmanship, og bandet har efterhånden optrådt på mere end 300 større festivaler.
Med guitarist Ryan Lamb, søn af Paul, er bandet virkelig i topform. Overalt vælter de spillestederne med deres helt unikke univers af soul, akustisk country-blues, dansevenlig swingende vestkyst boogie og den tungere Chicago tradition.
Paul Lamb kan lave whooping lyde, hulke og få den lille mundharpe til at lyde som en længselsfuld togfløjte tudende i midnatsmørket, men der kan også gå fest og tidlig rock'n'roll i den. Med den Ray Charles-inspirerede forsanger Chad Strentz er der er dømt ‘good times’ og stemning. Her er ‘sing along’ og fis & ballade på scenen, når det britiske bluesband med et gevaldigt glimt i øjet serverer deres medrivende festblues, og for et par timer glemmer man simpelthen tid og sted.
Paul Lamb var med som gæst på en ugelang Englandsturne med The Notting Hillbillies, og derefter sagde Mark Knopfler fra Dire Straits. “This is blues harp as good as it gets...” Paul Lamb er medlem af den eksklusive klub British Blues Awards Hall Of Fame (i selskab med folk som Eric Clapton, Peter Green og John Mayall). Øvrige musikere er Rod Demick, bas & vokal og
Dino Coccia på trommer

Johnny Rawls er der måske ikke så mange der kender, men indenfor soulmusikken er han en af de helt store. Født i hjertet af Mississippi er den 66 årige sanger ved at få sig en stor fanskare i Europa. For første gang gæster han Danmark med sit 8-mands store orkester, som har en spændende sammensætning fra Tyskland, Italien, England og USA. Det vil uden tvivl blive højdepunktet i blues efteråret i Silkeborg! Johnny Rawls turnerer konstant med over 200 koncerter om året på spillesteder og store festivaler. Han er en meget alsidig herre, foruden en fantastisk sanger spiller han også lead og basguitar, keyboards, er sangskriver og producent. Denne aften vil vi dog mest kunne lytte til hans fantastiske stemme. Også han er blevet nomineret og tildelt flere priser indenfor genren. Der er lagt op til 60’er og 70’er soul i verdensklasse!

   
   

 

 

 

   
trouble cats 20x20

Lørdag d. 18/11 kl. 21

Trouble Cats
(30 års jubilæum)

Døren åbner kl. 20
Entre: 150 kr.
Forsalg: 120 kr.
Medlemmer: 80 kr.

Køb billet her.

Trouble Cats er:
Henrik Hansen, mundharpe, vokal
Martin Blom Hansen, guitar, vokal
Morten Brauner, bas, kor
Henrik Thorsen, trommer

 

op

  Trouble Cats beviser, at katte har mange liv. Bandet fejrer 30 års jubilæum i 2017, og kemien og bandånden er tilstede på samme måde, som dengang det hele begyndte i 1987. Nu blot tilført endnu mere erfaring, kvalitet og power.

De senere år har Trouble Cats skruet gevaldigt op for aktiviteterne, og i 2017 bliver knappen drejet yderligere opad. I februar udkom live albummet ”Live In Aarhus 2017”, der blev udgivet på Long Life Records og er indspillet på ”hjemmebanen”, spillestedet Fatter Eskil i Aarhus. Albummet rummer 11 originale sange – både gamle og helt nye.

Trouble Cats er efter 30 år på banen stadig det, de altid har været: Et band med deres helt eget udtryk og en stor kærlighed til blues rødderne og den enkle rock’n’roll.

   
   

 

 

 

   
thorbjoern risager and the black tornado  

Lørdag d. 2/12 kl. 21

Thorbjørn Risager
& The Black Tornado
»Ud af den blå skygge«

Døren åbner kl. 20
Entre: 250 kr.
Forsalg: 220 kr.
Medl.: 150 kr.

Køb billet her.

Thorbjørn Risager & The Black Tornado er:
Thorbjørn Risager – sang, guitar
Peter Skjerning – guitar
Emil Balsgaard – keyboards
Søren Bøjgaard – bas
Martin Seidelin – trommer
Hans Nybo – tenorsax
Kasper Wagner – saxofon
Peter Kehl – trompet

 

op

  “Så er den dér sgu’!”

Det var ordene fra sanger og guitarist Thorbjørn Risager, da han og The Black Tornado lod den sidste tone ringe ud efter indspilningen af bandets nye album med den – skulle det vise sig – såre præcise titel ”Change My Game”. Den udkom i starten af 2017.

For den der ”var dér”, var ikke så meget det nye album, men lige præcis dét ”Change My Game” repræsenterer. Nemlig vejen væk fra den blå skygge, der altid har fulgt bandet, og hen til et sted hvor man ikke længere ”bare” kan rubricere dette foretagende som blues.

”Jamen, jeg elsker blues, og det er også dér, vi kommer fra. Men vi har udviklet os meget, og nu ser jeg gerne, at det er skiltet med ”ROCK”, der lyser over os", siger Thorbjørn Risager.

Det lader sig i den grad høre, at bandet har 13 år på landevejen og et utal af koncerter bag sig. Thorbjørn Risager & The Black Tornado spiller med en overlegen selvfølgelighed, som man kun KAN lære derude på den endeløse landevej. Den vej, som i årenes løb har ført bandet rundt i det meste af Europa med afstikkere til så forskellige steder som Indien og Canada.