Forårets program


søndag 22/1   Blues Jam
med HP Lange


lørdag 4/2   Ole Frimer Band

lørdag 18/2   Mr. Bo & the voodooers

lørdag 11/3   Fried Ocra Band
+ generalforsamling

fredag 24/3   Mike Andersen med band

onsdag 12/4   Road to Cairo

lørdag 22/4   Young generarion of blues
- Ida Bang & the Blue Tears
- Tygesen trio
fredag 12/5  

Lurrie Bell
& his Chicago Blues Band (US)

NB!! Flyttet til Kedelhuset NB!! 

Forsalg:
www.silkeborgbilletten.dk
Jysk Musikteater, Papirfabrikken, Silkeborg
Bibliotekerne i Silkeborg Kommune
- alle forsalgspriser er inkl. gebyr

Alle koncerter foregår på
Rampelys, Bindslevsplads 6, Silkeborg
- bortset fra koncerten d. 12. april som foregår i Kedelhuset.

 

TAK til vore sponsorer

b'sharp 20 år 20x20

Søndag den 22. januar, kl. 14-17

Åben blues Jam v/
med vært HP Lange

Døren åbner kl. 13.30
Entre: 30,- intet forsalg!

op

 

HP har spillet i mere end 35 år på festivaler, spillesteder, værtshuse og i alle afkroge i Danmark. Det er hvad Danmarks bedste old school guitarist, HP Lange, kan skrive på sit visitkort. Country- & Mississippi blues af høj klasse!

Denne eftermiddag skal han holde styr på en masse musikere som forhåbentlig dukker op og vil jamme med HP. Vi lover at det ikke bliver kedeligt.

   
   

 

 

 

   
20x20

Lørdag d. 4/2, kl. 21

Ole Frimer band

Døren åbner kl. 20
Entre: 150,- 
Forsalg: 120,- Medlemmer 80,-

Køb billetter her.

op

 

Den århusianske sanger og guitarist Ole Frimer, med en fortid i legendariske Blue Junction og et tæt samarbejde med afdøde Peter Thorup, dannede i 2010 et nyt Ole Frimer Band. De har med stor succes lanceret en ny progressiv stil med rødder i blues og elementer fra rock, jazz og fusion.

Dansksprogede tekster vinder mere og mere indpas i koncert repertoiret, men der gives stadig god plads til bluestraditionen. Orkesteret er i dag et af de mest efterspurgte bluesbands i Danmark. Bandets udgivelse 'Blålys' (2014), blev anmelderrost i Danmark, ikke mindst på grund af sine danske tekster.

Med i orkestret er bl.a. Danmarks bedste klaverbokser, Palle Hjort – fast inventar hos bl.a. Savage Rose.

   
   

 

 

 

   
Mister Bo 20x20

Lørdag d. 18/2 kl. 21

Mr. Bo & the Voodooers (s)

Døren åbnes kl. 20
Entre: 180,-
forsalg: 150,-
medlemmer: 100,-

op

 

Med sit engagement i Gøteborgs Bluesforening i 70’erne og med sine bands Mr. Bos Bluesband, Mr. Bo & the Boosters, Nightcats og Mr. Bo & the Voodooers (hans nuværende band), har Mr. Bo gjort sig bemærket indenfor alle bluesgenre. Han har med sin varme stemme og et originalt mix af guitarspil vist sig som en af Sveriges og Nordens førende bluesmusikere. En vigtig del af det er også hans fornemmelse for at vælge dygtige medmusikere.

Mr. Bo & the Voodooers startede i 1996 med den tanke at spille den musik, han lyttede til som helt ung, nemlig 60’er og 70’er blues, en periode hvor der også kom en del bluesmusikere til Gøteborg.
Der SKULLE være en Hammondorgel med i the Voodooers, dels for at få stor variation i lyden, når de nu kun er et 4 mand orkester og dels fordi det fik tankerne hen på 60’erne og 70’ernes lyd.
Mr. Bo spiller med bandet både egne sange og covers, men altid på deres egen måde. Han lytter meget til musik som ikke er guitarbaseret, for det handler meget om at kontrollere og kommunikere musikken ud, for ellers forstår publikum det ikke. På hans visitkort står der også at have spillet sammen med Chicago legender som Jimmy Dawkins, Lefty Dizz og blues diva Deitra Farr. Sidstnævnte optrådte han og hans band sammen med på Rampelys tilbage i 2008.

Mr. Bo & The Voodooers serverer et fortryllende mix af soul, funky blues og gospel. Det hele koges sammen i en saftig Voodoo gryde. Resultatet bliver en intensiv musik som bygger på rytmisk sammenspil og velvalgte sange. Krydret med en stor solistisk styrke, skrigende guitarlyd og orgel, bas og trommer. Vi kommer til at opleve et af Nordens bedste bluesbands!

Bo Karlsson - guitar og vokal
Bo Hansson - orgel/klaver
Lars Mellkvist – bas
Daniel Winerö - tromme

   
   

 

 

 

   
fried okra band 20x20

Lørdag d. 11/3 kl. 21

Fried Okra Band
+ GENERALFORSAMLING

NB! i Kedelhuset, Papirfabrikken 72

Døren åbner kl. 20.30
Entre: 140 kr.
Forsalg: 110 kr. - medl.: 80 kr.

Køb billet her!

op

 

En trio fra København, bestående af Morten Lunn (vokal, guitar & diddley bow), Thomas Foldberg (guitar) og Thomas Crawfurd (trommer, mandolin, mandola og percussion).

Med den besætning adskiller bandet sig fra meget i både blues og rockverdenen og mange har da også fået ørene op for den basløse trio.

Bandet har taget deres musik med rundt i hele Skandinavien, til Baltikum og Østrig og har fået stor ros af både danske, europæiske og amerikanske rock- & bluesmedier.

Generalforsamling i B'Sharp
18-18.45 spisning
(kun for medlemmer, sponsorer og personale)
drikkevarer kan købes i baren
19-20.15 generalforsamling
(kun medlemmer og sponsorer har stemmeret)

NB! Tilmelding nødvendig til spisning.
Mail til bluesland@vip.cybercity.dk
eller sms til 2223 9752
senest mandag den 6. marts!

   
             
Mike Andersen foto 20x20

fredag d. 24/3 kl. 21

Mike Andersen m. band

Døren åbner 20
Entre: 220 kr.
Forsalg: 190 kr.
Medl.: 120 kr.

Køb billetter her.

op

 

Mike Andersen er lige nu et af de mest anerkendte acts fra DK, som har formået at etablere en popularitet og et publikum i og uden for bluesmiljøet – såvel i DK som i udlandet. Nyt album 'Devil is Back' (2016) præsenterer en sammensmeltning af svedig blues, soul og rock.

Han er en af de sejeste guitarister herhjemme (som i dén grad kan sin BB King) og en fantastisk og personlig sanger – og han har siden dannelsen af eget band for snart 20 år siden, været en mester i at forene tradition og fornyelse.

Mike Andersen fik i efteråret 2015 endelig tildelt en Danish Music Award, 'Årets Danske Bluesudgivelse' for albummet 'Home' (2014). Mike Andersens live koncerter er nerve, nærvær og liv.

   
   

 

 

 

   
Road to Cairo - foto 20x20

Onsdag d. 12/4 kl. 21

Road to Cairo

Døren åbner kl. 20
Entre: 150 kr.(også i forsalg)
Medl: 90 kr. (i døren)

Køb billetter her.

op

 

Det er en tradition at Road To Cairo (RTC) spiller op til dans onsdag før påske.
I år vil det så være 17. gang i træk – og anden gang i Kedelhuset.

Folk kommer fra nær og fjern for at feste sammen. Sidste år blev koncerten udsolgt!
Bandets repertoire består mest af coverversioner af 60’ernes og 70’ernes bedste rock- og bluesnumre – Steve Miller, Joe Cocker, Cream, Rolling Stones, Jimmi Hendrix o.m.a. – som bandet giver sit eget stempel.

RTC består af en flok garvede musikere, der giver sig fuldt ud i den musik de brænder for.

   
   

 

 

 

   
theessink and evans  

Lørdag d. 22/4 kl. 20

The Young Generation Of Blues
- Ida Bang & The Blue Tears
- Tygesen Trio

Døren åbner kl. 19.30
Entre: 170 kr.
Forsalg: 140 kr.
Medl.: 100 kr.

Køb billetter her.

op

 

Ida Bang & The Blue Tears (s)
21.45-23.30

Ida Bang & The Blue Tears er et ungt svensk bluesband med base i Stockholm.
I 2015 vandt de Swedish Blues Challenge og repræsenterede Sverige i European Blues Challenge i Italien i 2016. Bandet udgav deres første CD 'Possibilities' i 2013.
Frontfigur i bandet er den 26-årige sangerinde Ida Bang. Hendes store stemme og karisma fylder godt i rummet. Hun er tydeligt inspireret af Bonnie Raitt og Susan Tedeschi.

Tygesen Trio
20-21.15

I det aarhusianske bluesmiljø taler man stadig om de aftener, hvor den nu 21-årige Frederik Tygesen som ung teenager dukkede op til lokale jamsessions og blueskoncerter og blev inviteret op på scenen af de optrædende til et nummer eller to. Siden da er det gået stærkt, og denne unge musiker er i fuld gang med sin egen karriere, bl.a. som guitarist i bandet Big O & The Blue Quarters.

   
             
lurrie bell - foto  

NB!! Flyttet til Kedelhuset NB!!
Fredag d. 12/5 kl. 21

Lurrie Bell
& his Chicago Blues Band us

Døren åbner kl. 20
Entre: 200 kr.
Forsalg: 175 kr.
Medl.: 100 kr.

Køb billetter her.

 

 

Han er en af Chicago bluesens levende legender og et stort navn på den internationale bluesscene. Nu kommer han til Silkeborg for første gang med sit Chicago Blues Band.

Lurrie Bell voksede op blandt bluesmusikkens absolutte største: Muddy Waters, Howlin' Wolf, og Willie Dixon. Guitarist og sanger Lurrie Bell, født 1958, blev sidste år nomineret til den amerikanske Blues Music Award i hele fem kategorier.

Lurrie Bell, søn af den berømte mundharpespiller Carey Bell, har gennem de seneste år banket sit navn fast som en af de helt store, nulevende blues-musikere i Chicago. Han har et væld af priser og nomineringer i bagagen.