Efterårets program


søndag 10/2   Blues Jam med
J.K Dam & Steen Frederiksen


lørdag 23/2   Dobbeltkoncert med
Mukherjee Trio & Trainman Blues


lørdag 9/3   B.B. & The Blues Shacks (ger)

lørdag 30/3   Modersmålsblues
& generalforsamling

onsdag 17/4   Buffalo Woman Blues Band
(NB! i Kedelhuset)


lørdag 4/5   Jesper Theis Band

fredag 17/5   Release koncert med
Big Creek Slim Band

     

  

Forsalg:
www.billetsalg.dk
- alle forsalgspriser er inkl. gebyr

Alle koncerter foregår på
Rampelys, Bindslevsplads 6, Silkeborg
-dog ikke 17/4

Tilbud til studerende!
Halv dørpris til alle koncerter på Rampelys.

NB! Billet til Buffalo Woman Blues Band
den 17. april købes her:
www.silkeborgbilletten.dk 

 

TAK til vore sponsorer

Blues Jam med J.K Dam & Steen Frederiksen 20x20

Søndag den 10. feb. kl. 14-17

Blues Jam med
Jens Kristian Dam
(Mike Andersen Band/
HP Lange Band)

+ Steen Frederiksen
(Bop Till U Drop/
Aarhus Blues Band)

Døren åbner kl. 13.30
Fri entré

op

  JENS KRISTIAN DAM hører til de allerbedste trommeslager herhjemme, med fast arbejde hos Mike Andersen Band, HP Lange Band, m.m. Det er en oplevelse at se denne mand sidde bag et trommesæt. Han har en blues feeling udover det sædvanlige og udstråler stor energi og spilleglæde. Udover trommer kan han også håndtere et el-piano/keyboard.

STEEN FREDERIKSEN er en erfaren bluesguitarist og sanger. Steen og Jens Kristian gik i samme klasse på Musikkonservatoriet i Aarhus. Steen har været frontmand i bl.a. Aarhus Bluesband og Frederiksen Band. Han har også spillet tangenter i Silkeborg bandet Bob Till U Drop. Steen sad faktisk i bestyrelsen i B’Sharp engang i det forrige århundrede.
   
   

 

 

 

   
Dobbeltkoncert med Mukherjee Trio & Trainman Blues 20x20

Lørdag d. 23. feb. kl. 20

Dobbeltkoncert med
Mukherjee Trio &
Trainman Blues

Dørene åbner kl. 19
Entré: 200,-
Forsalg: 175,-
Medlemmer: 100,-

Køb billet

op

  Oscar Mukherjee Trio
Oscar spiller guitar og synger blues, og udgav fornyligt sin debut-EP med sin nye trio, "Mukherjee Blues". Udover Oscar indeholder trioen de danske bluesveteraner Asmus Jensen (Delta Blues Band, Big Creek Slim, Omar Kent Dykes, osv.) og Søren Bøjgaard (bassist i Thorbjørn Risagers band).

Oscar har i flere år været aktuel på den københavnske bluesscene på bl.a. Mojo og Copenhagen bluesfestival. Han er opvokset i USA, og var i december 2017 på tur i Austin, Texas, hvor han bl.a. spillede med Paul Oscher (mundharpe i Muddy Waters band), Greg Izor og Mike Keller (Fabulous Thunderbirds).

For nogle år siden gik han i "lære" (på guitar) hos Ronni Boysen, som jo er noget af det allerbedste vi har herhjemme (han har vundet "årets danske bluesnavn" og man kender ham nok fra Kokomo Kings, og som sideman til f.eks. Mud Morganfield). Desuden spiller han sammen med Trainman Blues. I sommeren 2017 fik han Femø Jazzfestivals "ærespris" for sine bluespræstationer.

Oscar medvirker på Fessor og Hans Knudsen udgivelse fra 2017; "Live i Sorgenfri Kirke", hvor anmeldelsen fra Jakob Wandam lyder; "De to guitarister (Ronni Boysen & Oscar Mukherjee) fremstår som mestre på deres instrument, og Oscar Mukherjee kanaliserer B.B. King på nærmest uhyggelig vis på ”You know I love you”." Hele anmeldelsen er på bluesnews.dk

Oscar har været en tur i studiet med sin nye trio, og i anledning af dette blev det til en masse koncerter i 2018 som support for deres plade. Og her i 2019 går turen til bl.a. Rampelys i Silkeborg.

Trainman Blues
Et nyt, støvet, og stemningsfuldt blues projekt, der er søsat af den irske sanger Richard Farrell, og den danske producer/bassist Laust "Krudtmejer" Nielsen. Siden album release i Marts 2018, er det gået over stok og sten, og i kølvandet på en lang release turne, i både Danmark og Irland. I efteråret 2018 vandt de både en Danish Music Award, for Årets Bedste Blues Album, samt blueskonkurrencen Danish Blues Challenge, som giver deltagelse i European Blues Challenge, der finder sted så langt væk som på Azorerne i starten af april 2019.

Richard og Laust spillede deres første koncert i December 2016 på Charlie Scotts Bar i København. En koncert der sparkede idéerne i gang, om at lave et nyt blues band. En aftale blev lavet, og hurtigt var den første sang "Wholesome Treat" skrevet. Over de næste 3 måneder, var stort set alle sangene til debut albummet skrevet og producerede. I August 2017 blev første single 'Out Of Dust' udgivet, mens sidste hånd blev lagt på albummet. Der blev fulgt op med 3 singler og videoer, inden debutalbummet blev udgivet i Marts 2018.

Den musiske tilgang fra Richard og Laust, har dybt forskellige rødder. Richard kommer fra en klassisk tilgang, med sine rødder i blues, soul, og jazz, hvor Laust har sin baggrund i blues, reggae og hip hop, med 15 år som session musiker. Med hver deres forcer, som Lausts visioner og øre for bluesproduktioner, sammen med Richards melodiske og tekstmæssige evner, har Trainman Blues skabt en moderne støvet blues sound som ikke mindst bliver fuldendt af en af Danmarks bedste guitarister og prisvinder - Ronni Boysen, samt den prisvindende Thomas Crawford på trommer.
   
   

 

       
Robert Johnson Tribute Band 20x20

Lørdag d. 9. marts kl. 21

B.B. & The Blues Shacks (GER)

Døren åbnes kl. 20
Entre: 200,-
Forsalg: 175,-
Medlemmer: 100,-

Køb billet her.

op

  B.B. & The Blues Shacks hører til blues eliten i Europa. I mere end 30 år har de sympatiske tyskere turneret over det meste af verden. Bandet elsker deres musik og spiller "The Blues" så godt, at selv amerikanerne tager hatten af for det tyske band, som har været en flittig gæst i Silkeborg og opbygget en stor fanskare i byen. Med deres blanding af *Rhythm & Blues*, tilsat lidt *Sixty Soul*, har de fået sig fans over det meste af kloden.

Bandet har igennem årene fået mange priser, bl.a. "German Blues Award" og i Frankrig blev de kåret som "Europas bedste Bluesband". B.B. & The Blues Shacks står som garant for fantastiske live optrædener og har således etableret sig også udenfor Europa. De har optrådt i Dubai, på den store Doheny Festival i Los Angeles, på den største festival i Australien, Bayron - Bay - Festival, ved siden af Bob Dylan, B.B. King, Elvis Costello, og på Europas største - Notodden Blues Festival - i Norge.

Frontfigurerne og stifterne af bandet er de to brødre Andreas og Michael Arlt. Sanger og mundharmonika spiller Michael Arlt hører til toppen af europæiske blues - og soul sangere. Foruden det er en en storartet entertainer der sætter gang i publikum. Hans bror Andreas er en meget elegant stilist og bliver i dag betragtet som en verdensklasse guitarist!

Med Fabian Fritz på klaver og orgel har bandet fået et andet musik geni til deres sound. Henning Hauerken på bas og André Werkmeister på trommer leverer den enestående Drive og Groove, som kendetegner bandet i den grad. Det vil uden tvivl bliver et af de musikalske højdepunkter i foråret i Silkeborg.

Seneste Album:
Reservation Blues
www.bluesshacks.com

Andreas Arlt – guitar, vocals
Michael Arlt - vocals, harmonica
Fabian Fritz - piano, organ
Henning Hauerken - electric + upright bass
Andre Werkmeister - drums, percussion
   
   

 

 

 

   
Modersmålsblues og generalforsamling 20x20

Lørdag d. 30. marts. kl. 21

Modersmålsblues
(dk, fo, isl) + Gen.fors.

Døren åbner kl. 20
Entre: 150,-
Forsalg: 120,-
Medl: 100,-

Køb billet her.

op

  Modersmålsblues - Blues fra de nordiske øer
Kent Thomsen (DK)
Kent er et velbeskrevet navn på den danske bluesscene. Tidligere mangeårig frontmand og sangskriver i bandet "Kent Thomsen & De Dyre Drenge" og nu mangeårig medlem af trioen "Thomsen:Nello:Hansen".
Musikken er lånt i Amerika - sangene kommer fra hjertet af.
Ind-under-huden-Blues uden lydpotte som vor mor troede hun lavede den. Krydret, rygende varm og lige til at sluge. Traditionel Blues med danske tekster, serveret med incitament og appél. Musikalsk inspireret af alle de store; Robert Johnson, Muddy Waters og Howlin`Wolf m.fl, men altså sunget på dansk. Hør om Fiskeren, Fodermesteren og De Gule Ærter og andre skrøner fra Kent Thomsens blues-univers. Kort sagt: Intens blues med bid og vid.

Terji Krossteig Messell (FO)
Den herboende Terji Krossteig Messell er født og opvokset i Torshavn på Færøerne, og leverer noget så eksotisk og sjældent som blues sunget på færøsk. Terji er en glimrende entertainer, guitarist og sanger. Tilmed er han i besiddelse af en lun og afvæbnende form for humor, der kan få selv det mest stivnakkede publikum til at overgive sig.
Med andre ord kan Terji Krossteig Messell sine ting, og det skal ikke afskrække nogen, at han synger på færøsk. Det gør nemlig ikke spor, at man ikke fatter en bjælde af, hvad Terji synger, for den færøske sprogtone passer nemlig forrygende godt til blues. Enhver koncert med Terji Krossteig Messell er en oplevelse i sig selv, og som han selv siger det om den form for blues, han excellerer i:
"Det er ikke Chicago blues! Det er ikke Texas blues! Det er ikke Piedmont blues, ej heller country blues! Det er Nordatlantshavsblues!"

Uni Debess (FO)
Uni er ikke så kendt et navn i DK, men hjemme på øerne er Uni et "house-hold-name" - deres helt egen "Mr. Blues" som har turneret øerne tykke og tynde med sin blues.

Olav Gudnason (IS)
Olav er en habil kontra bassist og har været aktiv på danske musik scene i årevis indenfor bl.a. jazz, folk og bluegrass

Generalforsamling i B’Sharp
18-18.45 spisning
(kun for medlemmer, sponsorer og personale) drikkevarer kan købes i baren.
19-20 generalforsamling
(kun medlemmer og sponsorer har stemmeret)
NB! Tilmelding nødvendig til spisning.
Mail til bluesland@vip.cybercity.dk eller send SMS til 2223 9752 senest søndag den 24. marts!
   
             
Buffalo Woman Blues Band 20x20

Onsdag den 17. april kl. 21

Buffalo Woman Blues Band

Døren åbner kl. 20
Entre & forsalg: 150,-
Medlemmer: 100,-
NB! i Kedelhuset!

Køb billet her

op

 

Silkeborgs ældste Blues Band er tilbage!

Der er nok ikke ret mange der havde troet på det her. At stoppe legene i 1993/94 - og kom stærkt tilbage i 2018! Og samtidig skrive et stykke musikhistorie i Silkeborg. Efter et totalt udsolgt koncert på Rampelys i marts 2018 er Buffalo Woman Blues Band tilbage igen - denne gang i Kedelhuset! Og efter et års pause fortsætter B`Sharp sin tradition med at lave en blues koncert op til påske.

I 1984 blev Buffalo Woman Blues Band (BWBB) dannet af brødrene Per og Kim Stephensen, Leon Thøgersen, Per Andersen og Jørgen Sørensen. I 1991 afløste Iens Simonsen - Jørgen Sørensen. På det tidspunkt havde de været i gang med at spille over det meste af Danmark i 7 år. Det blev de faktisk ved med indtil 1993/94. Næsten 25 år skulle der gå før de kom på banen igen. Og det skyldes ikke mindst sangeren i bandet Iens Simonsen og formanden i B’Sharp - Charlie Tambaur.

Efter Danish Blues Challenge i efteråret 2016 i Kedelhuset, hvor PARAGRAPH8IGHT fra København deltog, fik de to herrer sig en snak om - Iens Simonsen er sanger i bandet -, hvorfor der ikke fandtes et blues band i Silkeborg. Så faldt snakken på BWBB, og efterfølgende gik Iens Simonsen i gang med at kontakte de gamle venner i bandet. De var straks med på ideen og fandt hinanden igen, og der blev efterfølgende flittigt spillet i øvelokalerne.

Nu er BWBB klar til at spille igen - foran et stort publikum i Kedelhuset. Så er der i hvert faldt skabt de bedste rammer for et koncert med BWBB.

Sanger og frontfigur i bandet - Iens Simonsen udtaler: Nu, hvor desværre mange af vores idoler er gået bort - for at spille ‘hinsidan’ – vil vi gerne ære dem i mange af vores sange. Efter den store modtagelse vi fik på Rampelys sidste år, - som kom fuldstændigt bag på os - er vi igen klar til at trykke den af i Kedelhuset.
BWBB - hovedsagelig med base i Silkeborg - er Blues, Boogie & Rock`n Roll.

Vi glæder os i den grad til at swinge igen med følgende besætning:
Iens Simonsen – Lead Vocal
Per Stephensen - Guitar
Leon Thøgersen – Guitar
Kim Stephensen – Bas
Henning Sartor – Trommer
Mogens Balle - Keyboard
Thomas Melau – Mundharpe

   
   

 

 

 

   
Sugaray Rayford 20x20

Lørdag d. 4. maj kl. 21

Jesper Theis Band

Døren åbner kl. 20
Entre: 150,-
Forsalg: 120,-
Medemmer: 100,-

Køb billet her.

op

  Jesper Theis Band er en helt nydannet kvartet, som Jesper har skabt for at udfordre delta bluesens og sine egne rammer. Hertil har han sammensat en unik gruppe af musikere med vidt forskellige baggrunde. Hver især er de fire musikere i stand til at byde ind med improvisation og nye indfaldsvinkler.
Jesper Theis spiller akustisk country blues med udgangspunkt i Mississippi-deltaet, men med et personligt præg, der også trækker på gospel, folk, caribiske rytmer og jazz. Jesper skriver sine egne sange og har desuden et enormt repertoire af standarder og oversete perler fra delta bluesens storhedstid i første halvdel af forrige århundrede.
Den 34-årige frederikshavner tog i 2017 springet og opsagde sit faste job for at hellige sig bluesmusikken på fuld tid. Samme år udgav han sit debutalbum Narrow line på Peter Nandes Straight Shooter Records og høstede fine omtaler:
Jesper Theis har sammen med sine glimrende medspillere lavet et fornemt, varmt og nuanceret debutalbum, der bør give genlyd både nationalt og internationalt. - Peter Widmer, Bluesnews.dk
Jesper Theis bor nu i Barcelona og plejer karrieren både dér og i Danmark, hvor han spiller koncerter i forskellige konstellationer.

Olav Gudnason er oprindelig uddannet klassisk kontrabassist, men kom i uføre med H.P. Lange og har i snart en halv menneskealder spillet ragtime og blues. Han kendes også fra bluegrass-trioen The Muleskinners, men derhjemme spiller Olav nu stadig mest klassisk. Det er således en bredt funderet bassist, der bidrager til bandets lyd med sit elastiske spil.
Jarno Varsted har skabt sig et navn som en virtuos mundharpespiller med en helt unik stil. Ud over en karriere som medlem af Young Comets og akkompagnatør for bl.a. H.P. Lange, Troels Jensen og Thorbjørn Risager har han udgivet to soloplader, hvor han virkelig afprøver grænserne for, hvad blues er, og hvad man kan udrette med mundharpen som det eneste instrument.
Niels Rose er konservatorieuddannet perkussionist og har i den forbindelse studeret indisk og brasiliansk slagtøj. Det har givet ham et fundament, der sætter ham i stand til at lade sit spil styre af intuition og skabe musik på stedet, som altid er original. Niels ankommer til hver koncert med en julemands sæk fuld af ”legetøj”, som han så inddrager i musikken efter forgodtbefindende.
   
   

 

 

 

   
Release koncert med 
Big Creek Slim Band  

Fredag d. 17. maj kl. 21

Release koncert med
Big Creek Slim Band

Døren åbner kl. 20
Entre: 220 kr.
Forsalg: 190 kr.
Medl.: 150 kr.

Køb billet her.

op

  Big Creek Slim er det største danske - og skandinaviske blues navn i øjeblikket - når det gælder traditionelt blues. Mere autentisk kan det ikke blive.

Big Creek Slim aka Marc Rune startede faktisk sin karriere på Rampelys hvor han for godt 10 år siden vandt Møblomania Blues Award og få år efter Danish Blues Challenge. I 2015 blev han kåret til årets danske bluesmusiker og både i 2016 og 2017 fik han prisen for: "Årets danske pladeudgivelse."

Big Creek Slim gør blueshistorien levende med rå, autentisk og nærværende blues. Big Creek Slim har en stemme og feelin’ uden lige og spiller lowdown blues inspireret af bl.a. Muddy Waters, Howlin’ Wolf og John Lee Hooker. Når man hører ham synge får man et chok…..det går rent ind – er råt og nærværende – han tryllebinder sit publikum! I løbet af de seneste ti år har han udviklet sin egen stil, der har dybe rødder i den sorte blues.

Utallige rejser med guitaren har bragt ham vidt omkring, og han har boet og rakket rund i Louisiana, Mississippi, Arkansas, Alabama og Tennessee. Han er pt. bosat i Brasilien, hvor han lever af at spille blues. Det halve af tiden turnerer han i Skandinavien og Europa.

Med sig i bandet har han bl.a. den danske blueslegende Troels Jensen og Peter Nande. Desuden kommer fra Finland Tomi Leino på guitar, Jaska Prepula på bas og Mikko Peltola på trommer. De spiller ofte for udsolgte huse og der rådes til at købe sin billet i god tid!

Big Creek Slim - guitar & vokal
Peter Nande - harmonica, vokal o.a.
Troels Jensen - klaver, guitar & vokal
Tomi Leino - guitar
Jaska Prepula - bas
Mikko Peltola - trommer
   
             
 

op