Efterårets program


søndag 4/9   Blues Jam
med vært Max Wolff


lørdag 17/9   BB & the Blues Schacks (D)
HP Lange Band

lørdag 8/10   Ron Hacker (US)

lørdag 29/10   Danish Blues Challenge 2016 (Kedelhuset)

torsdag 3/11   Ruthie Foster (US) (Kedelhuset)

lørdag 19/11   Latvian Blues Band (LAT)

fredag 3/12   Mac Arnold (US)
       


 

Forsalg:
www.silkeborgbilletten.dk
Jysk Musikteater, Papirfabrikken, Silkeborg
Bibliotekerne i Silkeborg Kommune
- alle forsalgspriser er inkl. gebyr

Alle koncerter foregår på
Rampelys, Bindslevsplads 6, Silkeborg
- bortset fra koncerten d. 29. okt. i Kedelhuset

 

TAK til vore sponsorer

b'sharp 20 år 20x20

Søndag den 4. september kl. 14-17

Blues Jam v/
med vært Max Wolff

Døren åbner kl. 13.30
Entre: 30,- intet forsalg!

op

 

Åben Blues Jam m. Max Wolff
.....sanger, guitarist & troubadour fra Aarhus, akustisk blues og folk

Med godt 25 år på landevejene og nu mere end 3000 optrædender på samvittigheden, har han på de små steder i DK skabt sig et ry, som en af landets flittigst turnerende musikere, måned efter måned, år efter år, uden undtagelse.
Den enorme erfaring for, hvordan man møder det kræsne danske (værtshus)publikum, gør det muligt at være både folkelig og original på samme tid, uden at miste troværdigheden. Han spiller med sjæl og indlevelse, og han både er og lyder autentisk. Hvad enten han spiller egne sange eller andres, bliver dette gjort med en puls, et anslag og en teknik, der består af lige dele sang, fodtramp, fingerstyle- og slideguitar. Det fascinerende og særlige er, at man efter et kort moments iagttagelse eller lytten, fornemmer en artist med evnen til at lyde af mere, end der er.
Med dynamik, variation og ikke mindst et glimt i øjet, er Max en sand mester i at improvisere med musikken, når der lånes flittigt fra her og der.
Udover at være en blændende akustisk guitarist, er Max nemlig også en fremragende sanger, med et engelsk uden slinger. Man er altså i rigtig godt selskab med en musiker, der på troværdig og sympatisk vis kommer godt rundt i blues, folk og countrymusikkens mangfoldige lag, og - hvis lejligheden byder det - også gerne gi´r et nummer på dansk.
Max Wolff optræder oftest som solo, men også gerne som duo med f.eks. trommer(!), eller trio med kontrabas, mundharpe, trommer etc. Eller hvad der måtte være økonomi til. Netværket med miljøets musikerkolleger over hele landet, skaber en gang imellem de sjoveste og mest mindeværdige optrædener for både musikere, arrangører og ikke mindst publikum!"

Diskografi:
“Got you on my mind” (Gateway Music 2008)
“I’m Bonafide” (egenudgivelse 2004),
nomineret til Årets danske bluesudgivelse ved Danish Music Awards – Folk, 2004).

   
   

 

 

 

   
20x20

Lørdag d. 17/9, kl. 20

B.B. & The Blues Shacks (D)
HP Lange Band

Døren åbner kl. 19
Entre: 230,- 
Forsalg: 195,- Medlemmer 120,-

Køb billetter her.

op

 

B’Sharp starter efteråret med et af Europas bedste og mest prisvindende blues bands, de fra Hildesheim i Tyskland stammende B.B. & The Blues Shacks.
Det er blevet til mange optrædener i Silkeborg igennem de sidste 18 år og bandet har efterhånden opbygget en trofast fanskare i Silkeborg og omegn. Foruden Danmark og det meste af Europa er det også blevet til flere optrædener både i USA, Sydafrika og Australien.
De sympatiske og dynamiske tyskere hører i dag til eliten på den europæiske bluesscene. De leverer varen i form af en god sceneshow med den energiske og fremad rettede swing blues. En lækker cocktail mix af Chicago, Texas og Westcoast blues. De senere år også en del soul med udgangspunkt i 60’erne. I Andreas Arlt har bandet en af Europas bedste bluesguitarister.

HP Lange er her i 2016 aktuel med en helt ny cd - Travelling Man Blues.
Bandet på cd’en såvel som live er den sædvanlige trio bestående af HP lange på guitar og vocal, Junior på bas og JK Dam på trommer. Desuden er banjospilleren Niels Bonefass trådt ind i billedet og bringer en tone af mountain music ind i den traditionelle bluesmusik.
H.P. Lange er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. I mere end 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen. Repertoiret er blevet et mix af sange han selv har skrevet og gamle sange der er samlet op hen ad vejen og gjort til hans egne.
Den nye cd er den 10ende i eget navn. To af de tidligere har vundet The Danish Music Award for bedste blues/roots udgivelse. Flere er blevet nomineret bl.a. for bedste folk-instrumentalist og folk sangskriver. I 2011 blev HP lange kåret som årets bluesnavn.
På scenen leverer bandet et energisk mix af Delta Blues, Gospel og folk. Repertoire er en blanding af egne sange og sange, samlet op da HP Lange boede i Louisiana og rejste i Mississippi. Desuden er der kommet et strejf af cajun og oldtime i musikken især når Niels Bonefass er med.
Selv HP Lange kan så finde på at spille banjo.

   
   

 

 

 

   
big o and the blue quarters 20x20

Lørdag d. 8/10 kl. 21

Ron HACKER
& The Hacksaws (US/DK)

Døren åbner kl. 20
Entre: 160,- 
Forsalg: 135,-  Medlemmer: 90,-

Køb billetter her.

op

 

“The Hack is back”

Den 70-årige amerikanske blues og slide-guitarist Ron Hacker er atter i Danmark, denne gang direkte fra en stor turné i Frankrig. Ron var med stor succes i Danmark i april 2015 og ønskede stærkt at vende tilbage.
Ron Hacker har spillet sin delta-blues i San Francisco i mere end 35 år og har adskillige gange optrådt på alle store festivals der. Han har også turneret flittigt i det meste af Europa. Han har udgivet 9 albums og selvbiografien ‘White Trash Bluesman’. Han har optrådt og spillet på flere film og bl.a. indspillet med Tom Waits.
Han er kendt for sin unikke og meget energiske stil. En kompromisløs attitude der har gjort at han flere gange er besvimet på scenen. Ron er The Blues. Han har været ind og ud af fængsler og opdragelsesanstalter og taget hele turen ned – og op igen. Som han nu siger: “As I've gotten older I’ve tried to concentrate more on playing the Blues than living them.”

Ron mødte den danske bassist Niels Nello Mogensen på Frederikshavn Bluesfestival 2014. De genoptog samarbejdet i 2015 med Esben Bach på trommer. De backer selvfølgelig igen Ron Hacker op på 2016 tour.
Nello og Esben spiller p.t. sammen i Laugesen All Stars. Niels Nello Mogensen ses også sammen med blandt andre Johnny Madsen og bluestrioen Thomsen:Nello:Hansen. Esben Bach er bl.a. kendt fra Shades of Blue og Kenn Lending.
Oplev bluesslideguitar når det er bedst og mest autentisk med Ron Hacker & the Hacksaws.

   
   

 

 

 

   
rtc 20x20

Lørdag d. 29/10 kl. 20.30

DANISH BLUES CHALLENGE 2016

NB! i Kedelhuset, Papirfabrikken 72

Døren åbner kl. 19.30
Entre: 120 kr. - NB! KUN forsalg
Medlemmer: 60 kr.

Køb billetter her.

op

 

The Cornfeds - kl. 20.30
The Cornfeds spiller semi-akustisk blues, hvor repertoiret hovedsageligt består af klassiske bluessange fra omkring 1920-1950. Med inspiration i datidens instrumentering fremføres sangene på resonator guitar, vaskebræt, blik-kopper, skeer, march-stortromme, mundharpe, halvakustisk guitar og bas. Det hele krydres med egne kompositioner samt numre af nutidige kunstnere, der selv trækker indflydelse fra den tidlige blues æra. The Cornfeds' inspiration kommer bl.a. fra kunstnere som Muddy Waters, Robert Johnson og Washboard Sam m.fl.
Medlemmer: Vaskebræt - Jakob Kjærlund, Guitar - Jostein Burmann, Bas/vokal - Kasper Bjerre, Guitar/mundharpe/vokal - Sune Bjerre

Black Dog Howl - kl. 21.30
I en blanding af græsgrøn forstadsidyl, prærieagtige landskaber og sumpede, næsten gotiske kratskove, udfolder narrativerne i Black Dog Howls univers sig. Her behandles skyggesiderne i at indvie sine nærmeste i sine dæmoner, men også den ærlighed og det håb der ligger i at lægge sit allermørkeste frem.    
Det er sej blues med whiskey i blodet og Mississippi-mudder på guitaren. Sanger og guitarist Mazdaks fortællende og engagerende stemme står stærkt i centrum for fortællinger fra sydstaterne og livet. Med sig har han Signe Møller Rosendal på trommer, percussion, piano og sang.

Paragraph8ight - kl. 22.30
Vi mødtes i 1982 på P.O. Pedersen Kollegiet i Kgs Lyngby, hvor musikken hurtigt tog over studierne. Der blev skrevet numre og drukket pilsnere i vilkårlig rækkefølge - alt imens vi turnerede landet tyndt.
Alvoren måtte desværre sætte ind med civile jobs - men vi har dog lige nøjagtig holdt blusset kørende i de mange år - inklusive pauser med udlandsophold osv.
Vi er nu på banen igen og det føles næsten som født på ny, da drengedrømmen til fulde blev indfriet med vores egne numre på albummet 'dan gone west' optaget i Medley Studios igennem 10 intense dage i oktober 2015.
Vi spiller primært egne numre i blues, swing og rock genren. Kopidelen er af kunstnere som Johnny Winter, Jimi Hendrix, ZZ top m.fl.
Iens 'Hugo' Simonsen, Lead vokal - Jens Gerlif, Guitar - Gert Rasmussen, Bas - Lars la Cour, Trommer - Thomas Melau, Harmonica - Andreas Gad, Saxophones - Peter Nordestgaard, Hammond - Maria Gerlif Pilegaard, Kor - Hanne Pilegaard, Kor

   
             
walter trout - i'm back tour 2015 20x20

Torsdag d. 3/11 kl. 20.30

Ruthie Foster (US)

NB! i Kedelhuset, Papirfabrikken 72

Døren åbner 19.30
Entre: 250,- kun forsalg!
Medlemmer: 160,- (i døren)

Køb billetter her.

op

 

En verdensstjerne
(blues, soul & gospel)
gæster Silkeborg

Farvede sangerinder med en opvækst i gospeltraditionen har altid banet sig nådesløst vej til hjertekulen Der er en sjælefyldt nærvær i deres udtryk, som man kun kan gribes af. Men selv blandt disse dukker der af og til én op, som alligevel skiller sig ud med en sjælden stemme og karisma. Til denne kategori hører fænomenet Ruthie Foster, som anmeldere da også har sammenlignet med de allerstørste sangerinder, så som Aretha Franklin og Ella Fitzgerald.

Ruthie Foster er født i beskedne Gause, Texas, og hendes mor opmuntrede hende til at synge på enkleste vis med ordene: “Jamen så åbn da munden og syng pige”. Det har hun så heldigvis gjort lige siden, hvilket har resulteret i 8 CD’er, samt en dobbelt live-DVD, og via dem et utal af nomineringer og priser. En Blues Music Award som Traditional Female Blues Artist of The Year i 2011 og inden da Contemporary Blues Artist Of The Year 2010 og en GRAMMY nominering for CD’en The Truth According To Ruthie Foster samme år. På de sidste nomineret til en Koko Taylor Award for Best Traditional Female Blues Artist.

Genremæssigt er hun dog langt fra en rendyrket blues- eller gospelartist, ligesom hun også er aldeles habil på både klaver og guitar. Tværtimod er både CD-udgivelser og liveoptrædender en sprudlende afsøgning af grænserne mellem blues, gospel, roots, reggae, jazz og folkemusik. Elektrisk såvel som akustisk og med en garanti for at man undervejs får aktiveret hele følelsesregistret på overvældende vis.

Ruthies historie er lige så bemærkelsesværdig som hendes talent. Allerede som 14-årig blev hun solist i det lokale gospelkor, og da hun siden kom på college blev de daglige boglige studier suppleret med både musik og lydteknik. Aften og nattetimer foregik syngende på små lokale klubber. Som Ruthie selv beskriver det, bestilte hun nærmest intet andet end spise, sove, leve og drømme musik døgnet rundt. På et tidspunkt gik det op for hende, at hun stort set ikke kunne føre en samtale om andet og følte, at det var nødvendigt at træde et skridt tilbage for at se verden fra en anden vinkel og i et større perspektiv. Resultatet var at Ruthie påmønstrede den amerikanske flåde! Men selv der kunne hun ikke gemme sig for musikken. For efter et par vers af Red House ved en julefest havnede hun straks i flådens 7-mands Top 40 Band – som altså så blev til 6 mand og 1 kvinde - Og før hun vidste af det, var hun endt i New York med en pladekontrakt for Atlantis Records.

Da hendes aldrende mor og musikalske mentor blev syg opfattede hun det som et klart vink om, at det var tiden til at drage hjem til rødderne i Texas, hvorfra hendes musikalske hjerte stadig banker. Ruthie og hendes kvindelige band rejser heldigvis ofte verden rundt og deler deres talent og musikalske nærvær med os, med stop i Kedelhuset.

   
   

 

 

 

   
theessink and evans 20x20

Lørdag d. 19/11 kl. 21

Latvian Blues Band (LAT)

Døren åbner kl. 20
Entre: 180,- 
Forsalg: 150,- 
Medlemmer: 100,-

Køb billetter her.

op

 

Latvian Blues Band er i sig selv et fuldtonet bud på et super-band, med alt til faget hørende af talent inden for soul, blues og R&B.
Hvis du nogensinde har været inde og høre B.B. King, eller er fan af The Blues Brothers, så ved du hvordan et fedt backing-band skal lyde - Chicago style blues!

Præcis sådan lyder Latvian Blues Band, når de folder sig ud i et fuldtonet forsvar for, at blues er alt andet end trist musik!
Denne aften skal vi høre drengene fra Riga som det helstøbte band de er - hele pakken leveres med ægte sjæl, den store spilleglæde, leveret langt ud over scenekanten!

Med Janis ‘Bux’ Bukovskis som frontfigur og musikalsk ankermand, er der garanti for både excellent showmandship og yderst kompetent ledelse.
Når bluesmenuen fra Letland serveres, bydes der på klingende messingsuppe, knasende sprøde drumrolls i midten og tung gyngende bas, så øllet skummer i maven.
Der serveres gyldne wrapps fra center-stage, garneret med lækre guitarriffs i stærk gumbo-guf, hvorfra Bux dirigerer sine musikalske medværter, med lige dele overblik og evne til fordybelse. Hele menuen serveres naturligvis Chicago style blues.

Med Latvian Blues Band i blues-party-køkkenet, går ingen sultne hjem!

   
   

 

 

 

   
theessink and evans  

Lørdag d. 3/12 kl. 21

Mac Arnold (US)

Døren åbner kl. 20
Entre: 180,-
Forsalg: 150,-
Medlemmer: 100,-

Køb billetter her.

op

 

Eneste koncert i Danmark!

Sanger og guitarist Mac Arnold har en lang karriere bag sig, som for alvor tog fat da han flyttede fra Macon, Georgia til Chicago i 1965 for at arbejde sammen med saxofonisten A.C. Reed.
I 1966 - kun 24 år gammel gik en af hans drømme i opfyldelse. Han blev medlem af det legendariske Muddy Waters Band, hvor han spillede i to år.
Efter det dannede han The Soul Invaders som var backing for mange store artister, blandt dem The Temptations og B.B. King.
I starten af 70’erne flyttede han til Los Angeles hvor han arbejdede hos ABC Television, hos Soul Train fra 71-75 og med sangeren Bill Withers.
I 80erne rykkede sydstaterne i ham igen og han flyttede til South Carolina (SC), hvor han har boet siden.
I 2005 tog Mac Arnold & Plate Full O’Blues sin begyndelse. I 2007 var han med til at starte Greenvilles første Blues Festival (SC), som finder sted hvert år. Her blev Mac Arnold forenet med sine gamle venner A.C. Reed, Hubert Sumlin, Bob Margolin og Willie Smith, som alle sammen havde været en del af The Muddy Waters Band. Overskuddet fra festivalen går for øvrigt til et børnehospital.
Mac Arnold har i de senere år turneret flittigt i Europa og nu kommer turen for første gang til Danmark og Rampelys i Silkeborg. Rygtet siger at det bliver hans sidste optræden i Europa. Derfor burde du sikre dig et billet allerede nu med den 74-årige blueslegende.

Old School Blues når det er bedst.
Årets sidste blueskoncert i Silkeborg!